Direct naar de inhoud
Logo
Jean Monnet Huis

Met het gezin, een groep of de klas

Het Jean Monnet-huis in Bazoches sur Guyonne is de ideale plek om het leven en werk te leren kennen van een van de grondleggers van het huidige Europa.

Het huis ligt op 45 km ten westen van Parijs en was voor Monnet dan ook ideaal gelegen om buiten de jachtige hoofdstad in stilte te werken aan zijn visie voor vrede en eenheid in Europa.

Het Jean Monnet-huis ligt in het natuurpark Haute Vallée de Chevreuse en biedt een prachtig kader voor een groepsuitstap.

Bezoekers kunnen hun kennis over Europa verrijken en zich met familie of vrienden gezellig ontspannen of op ontdekking gaan.

Ook schoolgroepen maken hier op een interactieve, speelse manier kennis met de geschiedenis van de Europese integratie. De leerlingen zullen kunnen zien hoe Jean Monnet mee vorm heeft gegeven aan het huidige Europa en hoe de Europese instellingen nu het leven van de burgers beïnvloeden.

Op weekdagen mag een groep niet groter zijn dan veertig personen (naargelang de beschikbaarheid).

Voor scholen is één begeleider vereist per groep van 20 leerlingen.

In het weekend kunnen wij groepen tot 120 personen ontvangen.

aaa_3328_0

Voor individuele bezoekers (minder dan 10 personen) wordt ten zeerste aanbevolen te reserveren. Bezoekers kunnen de tentoonstelling in hun eigen tempo bezoeken dankzij de multimediagidsen met informatie in het Frans, Engels en Duits.

3-visite-groupe-maison-jean-monnet_1

Groepen van meer dan tien personen moeten vooraf (bij voorkeur twee weken van tevoren) reserveren.Er zijn audiogidsen beschikbaar in het Frans, Engels en Duits. Rondleidingen worden in het Frans aangeboden, en op aanvraag ook in het Engels, Duits, Spaans of Italiaans.Deze rondleidingen kunnen worden afgestemd op de specifieke interesse van de groep, of worden toegespitst op tal van actuele thema’s in verband met de Europese Unie.

4-visite-ecole-musee-jean-monnet_1

Voor schoolgroepen kunnen creatieve workshops worden georganiseerd, waarbij de leerlingen concrete thema’s kunnen verkennen zoals Europees burgerschap, de uitbreiding van de EU, of Europa en de klimaatverandering. Voor meer informatie: +33 (0) 3 88 16 41 11 Jean-monnet-europeateuroparl [dot] europa [dot] eu (Jean-monnet-europe[at]europarl[dot]europa[dot]eu)