Direct naar de inhoud
Logo
Jean Monnet Huis
Jean Monnet House park

Het park

Jean Monnet was erg gehecht aan zijn tuin, die een belangrijke plaats had in zijn dagelijks leven. Hij hield ervan te wandelen in de natuur, en het landschap helemaal in zich op te nemen.

Het park: langs het pad van de jonge Jean Monnet

The park: a journey through Jean Monnet’s youth

Door het park naast het woonhuis loopt een slingerend pad. Op verschillende plekken kunt u even stilstaan en teruggaan naar de jeugdjaren van Jean Monnet: zijn reizen naar tal van landen om er het vak van handelaar in cognac te leren, en zijn huwelijk met Silvia de Bondini in de jaren dertig. Langs dit pad volgt u het uitzonderlijke parcours van Jean Monnet, dat hem naar deze woning in het gehucht Houjarray heeft geleid, in wat later het regionaal natuurpark Haute Vallée de Chevreuse zou worden.

Europa in een tuin

Jean Monnet House: Europe in a garden

Wist u dat elk Europees land een plant als symbool heeft gekozen, en dat de botanische geschiedenis de culturele verscheidenheid en het verleden van Europa weerspiegelt?

U komt er alles over te weten in de “tuin van de Europese burger” rond het amfitheater, midden in het park naast het huis van Jean Monnet. De tuin is aangelegd door de Association Paradeisos – Jardins européens. Deze vereniging zorgt ook voor het onderhoud van de tuin.

Bijzondere bomen

Jean Monnet House park remarkable trees

Een pad in zeven delen voert u langs verschillende bomen in het park die ter nagedachtenis van Jean Monnet zijn geplant of aan hem zijn opgedragen door vooraanstaande Europese politici.

Regionaal natuurpark Haute Vallée de Chevreuse

Haute Vallée de Chevreuse Regional Natural Park

In de tijd van Jean Monnet bood het regionaal natuurpark Haute Vallée de Chevreuse, net als vandaag, een prachtig natuurkader.

Wandelen, fietsen of paardrijden: als aanvulling op uw bezoek aan het voormalig woonhuis van Jean Monnet, grondlegger van Europa, is het zeker de moeite waard de omringende bossen en vlakte van het departement Yvelines te verkennen. Op de website van het regionaal natuurpark vindt u heel wat routes in de omgeving van dit huis.