Direct naar de inhoud
Logo
Jean Monnet Huis
First floor interactive table

Permanente tentoonstelling

De permanente tentoonstelling is verspreid over diverse locaties: de begane grond en de eerste verdieping van het woonhuis, de vergaderzaal en het park.

“Synthese”

Jean Monnet House synthesis room

In deze zaal kunt u een documentaire van twaalf minuten bekijken die een aantal zeldzame videofragmenten bevat. Daarin ziet u hoe Jean Monnet de meest vooraanstaande politici uit de hele wereld heeft ontmoet en zich onvermoeibaar heeft ingezet voor zijn visie van een verenigd Europa.

“Overzicht”

The retrospective room

De multimediatafel in deze ruimte bevat vensters met teksten, foto’s en video’s. Hier komt u meer te weten over alle fasen van het uitzonderlijke parcours van Jean Monnet, die de hele wereld heeft afgereisd in de bewogen twintigste eeuw.

“Perspectief”

Deze zaal laat u kennismaken met Jean Monnets bijdrage tot de start en ontwikkeling van het Europese project.

Jean Monnet House perspective room
???the ‘Perspective’ table

Op de multimediatafel “Perspectief” kunt u vijf trefwoorden afzonderlijk selecteren. Zo kunt u uw kennis over de troeven van de “Monnetmethode” en over zijn optreden en buitengewone persoonlijkheid verdiepen en in perspectief plaatsen. Veel van wat hij heeft bereikt, werkt nog steeds door in onze tijd. Daar plukken wij in ons dagelijks leven nu nog de vruchten van in de Europese Unie.

Jean Monnet House first floor binoculars
???Look back in time to the year 1950

Een oude verrekijker brengt u terug naar het jaar 1950. Hier ziet u drie mannen comfortabel zitten onder een boom in het park: Robert Schuman, Jean Monnet en Bernard Clappier, druk in gesprek over hoe zij de Europese integratie zien. Hun visie is bekend geworden als het Schumanplan en vormde de basis van de latere Europese Unie.

“Visie”

Jean Monnet House vision room

Het bezoek eindigt in deze kleine zaal, waar u de tijd kunt nemen om te reflecteren, wat op te zoeken of te lezen. U kunt hier tientallen naslagwerken raadplegen over de Europese geschiedenis en grote historische persoonlijkheden. Ook staan er onlinetools en databanken van het Europees Parlement ter beschikking.

De Hans-Gert Pötteringzaal in het vergadercentrum

De vergaderzaal is in 2008 ingehuldigd door Hans-Gert Pöttering, toenmalig Voorzitter van het Europees Parlement. De familie van Jean Monnet was hierbij aanwezig, evenals Emilio Colombo, voormalig Voorzitter van het Europees Parlement en ex-premier van Italië. De zaal biedt ruimte voor opleidingen en werksessies van de Europese instellingen. Jaarlijks vinden hier ook ongeveer 300 lezingen voor bezoekersgroepen plaats.

Jean Monnet House photo booth
Deel een herinnering aan uw bezoek!

Vul uw e-mailadres in op het scherm en neem plaats voor de camera. Meteen daarna vindt u in uw mailbox uw foto met het portret van Jean Monnet en een van zijn beroemdste citaten. Zo hebt u een souvenir om te bewaren als herinnering aan uw bezoek of om door te sturen naar uw vrienden of familie!